K-Muricata

Kandungan & khasiat K-Muricata

K-MURICATA

Ubat herba kanser yang kuat, selamat dan cepat untuk menghilangkan sel kanser adalah K-Muricata, yang merupakan campuran sempurna tanaman keladi tikus dan daun sirsak. K-Muricata terdiri dari ekstrak daun sirsak yang mengandungi sebatian asetogenin yang berfungsi untuk mencegah penyebaran sel kanser (metastasis), menghalang pertumbuhan sel kanser, dan menghancurkan sel kanser ke akar. Sebenarnya, beberapa kajian telah menyimpulkan bahawa kandungan sebatian asetogenin dalam daun sirsak mempunyai kekuatan 10.000 kali lebih kuat berbanding dengan ubat kemoterapi. Sebatian asetogenin dapat menjadi harapan penyembuhan total bagi penghidap kanser. Tetapi sayangnya jika hanya menggunakan satu sebatian sahaja tidak cukup berkesan untuk menghancurkan sel kanser, seperti yang diungkapkan oleh

menyatakan bahawa “di dunia ini tidak ada satu peluru ajaib (sebatian aktif) yang mampu memusnahkan sel kanser secara keseluruhan”, ini menunjukkan bahawa sebatian ini memerlukan sebatian aktif lain yang kemudiannya digabungkan dengan sempurna menjadi satu dalam memusnahkan sel kanser. Oleh itu K-Muricata juga menyusun ekstrak tanaman taro tikus yang mengandungi sebatian aktif ribozom yang tidak aktif protein (Rips) yang mempunyai sifat dalam menghalang perkembangan sel kanser, memusnahkan sel kanser (tanpa sedikit pun mengganggu sel sihat di sekitarnya), dan dapat mencegah kemunculan sel kanser baru dan mencegah penyebaran sel kanser ke tisu badan yang lain (metastasis).

Daun Sirsak

Lebih Kuat Obat Kemoterapi

Lebih daripada 20 kajian makmal telah mengesahkan keupayaan anti-kanser daun sirsak yang kuat. Kajian-kajian ini telah membuktikan bahawa daun sirsak dapat membunuh sel kanser.

Acetogenins hanya membunuh sel kanser dan bukan sel yang sihat. Dalam jurnal dan makalah yang diterbitkan oleh The Health and Sciences Institute, dengan jelas mengatakan bahawa daun sirsak tidak berbahaya dan tidak mempunyai kesan sampingan, jadi sangat selamat digunakan dalam merawat kanser.

Penyelidikan Daun Sirsak:

  • Daun sirsak mengandungi sebatian Acetogenins yang sangat kuat dalam menghambat pertumbuhan sel tumor dan kanser serta ubat kemoterapi perubatan. Kenyataan ini diterbitkan dalam sebuah artikel yang diterbitkan pada tahun 1997 dalam Journal of Medicinal Chemistry oleh Cancer Center of America.
  • Daun sirsak mengandungi annomuricin E., sebatian kumpulan asetogenin. Dari 14 jenis asetogenin, 13 daripadanya berpotensi untuk menghalang ketahanan multi-ubat (MDR) pada sel tumor & kanser dengan menghalang prestasi pembentukan ATP (Adenosine Triphosphate) (Penyelidikan oleh Dr. Jerry McLaughlin dari Purdue University di Amerika Syarikat dengan Prof Dr Soelaksono Sastrodihardjo dari Jabatan Biologi, Institut Teknologi Bandung).
  • Acetogenin berkesan sebagai rawatan untuk kanser, kanser kolorektal, leukemia myeloid akut (AML), dan leukemia promyelositik akut (APL) (Penyelidikan oleh State Key Laboratory of Coordination Chemistry, Institute of Chemical Biology and Drug Innovation, Nanjing University, Nanjing, China)
K-MURICATA

Keladi Tikus

Mengandung Senyawa RIPs

Tumbuhan keladi tikus pertama kali diperiksa sebagai tanaman ubat oleh Prof. Dr.Chris KHTeo Dip Agric (M) BSc Agric (Hons) (M) MS PhD yang juga pengasas Cancer Care Penang, Malaysia. Chris Teo meneliti ekstrak tumbuhan ini menunjukkan khasiatnya dalam membantu menyahtoksin tisu darah. Pada keladi tikus terkandung sebatian Ribozome Inactiviting Protein (Rips) yang berfungsi melemahkan pertumbuhan sel kanser, menghambat pertumbuhan sel kanser dan membunuh sel kanser tanpa mengganggu sistem sekitarnya. Menurut Prof Dr Chris K.H. Teo, MS, PhD, yang telah meneliti keladi tikus sejak tahun 1995, bahawa beribu-ribu orang yang menghidap kanser dari peringkat awal (tahap 1 dan tahap 2) hingga pesakit kanser lanjut (tahap 3 dan tahap 4) dari berbagai belahan dunia telah dibantu oleh tumbuhan keladi tikus ini.

Penyelidikan lain yang dilakukan di Amerika Syarikat oleh Cancer Institute of New Jersey, sebuah pasukan yang diketuai oleh Dr. Khaw Voon Chin, Profesor Madya Perubatan dan Farmakologi membuktikan bahawa ekstrak keladi tikus berfungsi dengan berkesan sebagai anti-tumor dan anti-kanser yang jinak.

Penyelidikan keladi tikus:

  • Aktiviti anti-tumor dan mekanisme apoptosis di Rips. RIP mempunyai beberapa sifat bioperubatan, termasuk aktiviti anti-virus dan anti-tumor. Rips diketahui dapat menghalang percambahan sel tumor dengan mendorong apoptosis pada sel tumor jinak atau malignan. Ulasan ini memberi tumpuan kepada aktiviti anti-tumor RIP dan kesan apoptosisnya melalui tiga jalan yang berkait rapat: mitokondria, reseptor kematian, dan laluan retikulum endoplasma. (Penyelidikan oleh Makmal Utama Onkologi Negeri di China Selatan, Guangzhou, China).
  • Protein tidak aktif ribosom (Rips): Senyawa Pertahanan dalam keladi tikus Berkesan Menyerang Sel Kanser, (Penyelidikan oleh Istituto dalam Biologi Biologi Agraria Biotecnologia, Consiglio Nazionale delle Ricerche, Milan, Itali)
  • Rip adalah pembunuh kanser yang sangat berkesan. Sekumpulan penyelidik di Jepun mendedahkan bahawa Rips pada keladi tikus sangat berkesan untuk memicu bunuh diri sel kanser (apoptosis) dengan memotong jalan makanan untuk sel kanser. (Penyelidikan oleh Organisasi untuk Promosi Penyelidikan, Universiti Prefektur Osaka, Osaka, Jepun).

Apabila asetogenin dan Rips bergabung, ia akan menghasilkan kesan anti-kanser yang sangat kuat, jika dibandingkan dengan setiap sebatian ini berfungsi sendiri. Gabungan daun sirsak dan keladi tikus adalah harapan baru bagi penderita kanser, kerana selain berfungsi mengatasi kanser, juga dapat mencegah munculnya sel kanser baru.

K-MURICATA

Info lebih lanjut silahkan hubungi 0857-8858-8868